"Mot Sherwood skogen!"

Goddagens Le Blogg!

Helgen som varit började redan på fredags morgonen för mig, började lite lätt med att tvätta och sedan bar det iväg för att hämta mitt körkort som var klart. Blec dock lite besviken då de nya korten ät väldigt bleka i färgen, well well.

Efter jag hämtat kortet bar det hemåt mot Mor och Far i Sherwoods skogen. Där var det till att tvätta min bil (Volvo 850 GLT!, lite sköj med iaf en första bil med 175 kusar under huven) Efter tvätt blev det till att börja med rubbingen och få upp lystern i lacken, främst i huven och trunken. Då den är röd och den röda färgen har en tendens att bli väldigt matt om bilen står i starkt sol ljus. Men redan efter första lagret började man se skillnad, så det är bara att rubba på.

image20

På kvällen blev det att titta på lite tv med familjen.

På lördagen firade vi Morfars 80års dag! Med pompa och bestå! Detta gjorde vi på Råda Sätteri i Mölnlycke, det var väldigt trevligt och roligt att träffa några av sina kusiner, vilket man inte träffar varje dag precis då de bor en bit bort.

Morfar fick av stora tjocka släkten en 42tums Plasma tv, så han och mormor inte behöver sitta så nära tv´n. Så fick han massa fina gratulationer och andra gåvor från nära och kära. Till mat fick vi en soppa med Kalv dress (eller dresch) kanske det stavas, detta var tydligen kalv eller ko hjärna. Har fått inormation av Lotta att Kalv dress (dresch) att det är någon körtel som växer bakom bröstbenet på kalvar. Och det smakade faktiskt inte illa, nästan som en blandning av svamp och kött, lite som Korn. Detta fick jag veta av Lotta efter jag slurpat i mig all soppa. Men men, om man ska åka till Kina och andra länder i sydost som bjuder på delikateser som skalbaggar och larver så är det klart man måste prova på det. Så Cow brain, why not. Till huvudrätt blev det mer svenskt iform av kött och potatis. Efterrätten bestod av choklad fromagé och hallon sorbet. Vin i olika förger, längder och smaker bjöds på, men jag drack mineral vatten då jag var chafför för Karl, Lotta och Linnéa. Till sist blev det kaffe och Cognac/Whiskey.

       

På kvällen sedan så blev det lite vin för min del då jag, Erik, Moa, Lotta och Linne´a hade trevligt ute på balkongen. Dessvärre sprang våran hund Frida bort och Erik hack i häl....ja.....han försvan han med. Han försvan hem till grannarna Ylva och Janne och kollade på Melodi festival. Jag anslöt mig medans tjejerna åkte och köpte pizza.

image26

På Söndagen firade vi mor på hennes dag, då det var Mors dag. Detta firade vi med Grillning och mamma fick en parfym. Efter middagen bar jag mig hemåt och pratade med min älskling. Sen var det bums i säng för att gå upp tidigt idag och marchera till arbete.

image27

Peace!!

What a glorius day!!!

image14

Dagen började bra, med en strålande soluppgång!!

Detta var ingen vanlig dag in Tha HOOD of Bergsjön, idag var det dags för min uppkörning. Varit nervös som satan i 2 dagar nu, men nu fanns det ingen återvändå längre. Och väl är väl det.....

Steg upp som vanligt och begav mig till jobbet med muntra steg 05.10. Under arbets dagen var det bara 2 meningar som snurrade runt i mitt huvud. "Jag ska klara det!" "jag kommer klara det!" om och om igen. runt runt.
Åt min lunch och begav mig vid 13-tiden till Vägverkets lokaler i Mölndal. Men ve och fasa!! När jag kom fram så stod det på dörren. "Lokalerna flyttade till Krokslätts industriområde!" *Tittade på klockan, 12.30!* jag ska vara där om 20min...... PANIK!!!

Hoppade på bästa spårvagn till Krokslätt, virrade runt ett tag. ringde 118118. 15min kvar. "Koppla mig till Vägverket Mölndal!"..... "Du är placerad som nummer.....SJU! i kön, beräknad vänte tid....TIO MINUTER!!" *BAJS BAJS BAJS!!" tänkte jag bara, samtidigt som jag virrade runt som en vilse tomte under påsk! Kom äntligen fram till de nya lokalerna och hann sätta mig ner i 2min och pusta ut lite. Sen var det dags....

Säkerhets/Fordons kontrol : CHECK!

*45min senare*

"Jaa, du Axel!", "detta gick ju bra....Du är GODKÄND"
"Det tackar jag för!"

Så skönt att slippa trava igenom böckerna, boka tider hit och dit. Men det värsta av allt, nervositet. Han nog aldrig varit så nervös som dessa två senaste dagarna. Men nu är det över....*pust och stön*

Borset från denna dagens fasa, så har det hänt en del. Men som mina läsare vet, hur kul är det att läsa om att jag jobbar på dagarna och spelar eller kolla på film på mina lediga dagar. Så mina uppdates är inte så frekventa, skriver när jag har något att berätta, visst är detta med bloggande går ut på att skriva om helt vardagliga saker. Men jag vill skriva om lite saker som sticker ut från min vardag.

Yea yea.

Jag har sen sista inlägget varit i Skellefteå, där var det jätte mysigt.....och vissa stunder jätte svart. Bara svart... ; )

Jag har varit i Sheerwood skogen och grillat med min familj.

Och i lördags var det inflyttnings fest hos Jocke P. Det var riktigt trevligt.

       

Peace and Love to you all!!

RSS 2.0